JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Egyedi ötlete van? Megvalósítjuk!    ÉRDEKEL

Mit tudunk vágni lézerrel?


Fa és parafa

Többféle faanyaggal dolgozunk, a leggyakoribb ezek közül a rétegelt lemez.

Általánosságban elmondható, hogy minél homogénebb az anyag, annál könnyebb vele dolgozni és annál szebb lesz a végeredmény.

A vágás mentén a fa szélei megégnek, bebarnulnak. Ez minden esetben igaz, bár a szenesedés mértéke a fa típusától függ. Szárazabb, kevesebb gyantát tartalmazó faanyagnál világosabb lesz a vágási szél, és fordítva. Minél vékonyabb az anyag, annál kevésbé érzékelhető az égés a széleken. A szenesedés csiszolással többnyire eltávolítható. Nem tudunk minden vastagságú fát átvágni: puhafából ~1 cm, keményfából ~5 mm az a vastagság, amit megfelelően kezelni tud a gép.

Papír

Lézerrel gyakorlatilag bármilyen típusú papírt formára vághatunk, akár selyempapírról, akár vastagabb kartonról van szó. A kontúrok minden esetben pontosak, a végeredmény egyenletes felület.

A vágás mellett vagy perforálást is végzünk lézergéppel, így máris kiszélesedik azon tárgyak skálája, amiket papírból készíthetünk.

A leggyakrabban kartondobozokat, ajándékdobozokat, esküvői meghívókat és egyéb papírkellékeket, éttermek és rendezvények menükártyáit, egyedi névjegyeket, stencil fújósablonokat alkotunk papírból lézer segítségével.

Plexi és akril

Sokféle színű, átlátszóságú és vastagságú plexi létezik, ezek mindegyike nagyszerűen vágható lézerrel.

A fa mellett ez az anyag a másik nagy kedvencünk, mert hőre lágyul, így könnyen formálható, a lézer vágási vonala mentén pedig átlátszó marad, ezért utómunkálatokra sincs szükség. Részletgazdag minták is szépen vághatók belőle, illetve gravírozhatók rá.

A plexi UV-álló, így kültéren és beltéren is remekül alkalmazható.